Etusivu » Etusivu » Eurooppa-päivä maailmalla

Eurooppa-päivä maailmalla

JUHLI EUROOPPA-PÄIVÄÄ MAAILMALLA

Eurooppa-päivää juhlitaan paitsi Suomessa myös kaikissa muissa Euroopan maissa. Kokoamme tälle sivulle EU-instituutioiden, EU-jäsenmaiden ja muiden tahojen järjestämää ohjelmaa, jota voit seurata ja johon voit ottaa osaa verkossa. Tutustu Euroopan unionin instituutioiden ohjelmaan ja kiinnostaviin verkkotapahtumiin tämän linkin kautta ja katso alta, mitä kaikkea on luvassa.

Euroopan parlamentti

Ympäri Eurooppaa halutaan muutosta. Ainoastaan yhdessä pääsemme eteenpäin. Nyt enemmän kuin koskaan Eurooppa-päivä merkitsee yhteisten haasteiden ratkaisemista paremman tulevaisuuden hyväksi.

Tänä vuonna Euroopan parlamentti tuo Eurooppa-päivän luoksesi, missä sitten oletkaan. Parlamentti on demokraattisten muutosten alullepanija, ja se kokoaa yhteen vaaleilla valitut edustajamme. Parlamentti on tapaamispaikka, jossa jopa keskellä pandemiaa voimme kokoontua monimuotoisuudessamme kuuntelemaan, keskustelemaan ja tekemään päätöksiä. 

Euroopan komissio

Music Europe Day 9.5.2021

Sunnuntaina 9. toukokuuta juhlistetaan Eurooppa-päivää virtuaalisella konsertilla, jossa kuulijat pääsevät nauttimaan 12 eurooppalaisen artistin esityksistä eri puolilta Eurooppaa. Artistit ovat päättäneet esiintyä ulkona tavanomaisesta poikkeavissa paikoissa, jotka tuovat esiin Euroopan maantieteellisen moninaisuuden, kuten kaupunkimaisemassa tai luonnon helmassa.

Konsertissa esiintyvät Balkan Taksim (Romania), Daithí (Irlanti), David Walters (Ranska), Garbanotas (Liettua), Girls in Hawaii (Belgia), Kid Simius (Saksa), Ladaniva (Armenia), Lor (Puola), Lydmor (Tanska), My Ugly Clementine (Itävalta), Nemanja (Kroatia) ja Nenny (Portugali). Järjestäjänä on Europavox-organisaatio.

Konsertti alkaa 9. toukokuuta klo 20.00, ja voit seurata sitä tämän linkin kautta.

Tutustu Euroopan komissioon virtuaalisesti

Voit tutustua Euroopan komission kuuluisaan Berlaymont-rakennukseen virtuaalisella 360-vierailulla. Löydät virtuaalisen vierailualustan täältä.

Muuta ohjelmaa

Euroopan kulttuuriperintötunnus – mahdollisuuksia ja haasteita

Suomen ensimmäinen hakemus Euroopan komissioon Euroopan kulttuuriperintötunnuksen saamiseksi saateltiin matkaan maaliskuussa 2021. Prosessin aikana opittiin syvemmin tunnuksen tavoitteista ja myös siitä, mitä eurooppalaisuus voi kulttuuriperintökohteissa merkitä. Koko Suomen kuvat -kampanja keräsi yli 2000 kuvaa suomalaisista esimerkeistä.

Eurooppa-viikolla 4.5.2021 järjestettävä webinaari tutustuttaa kiinnostuneet tahot Euroopan kulttuuriperintötunnukseen. Tilaisuudessa kuullaan käytännön kokemuksia ensimmäisestä hakukierroksesta ja tutustutaan jo läpimenneisiin hakemuksiin Jyväskylän yliopiston tutkijoiden johdolla.

Webinaarin järjestää Museovirasto. Tilaisuudesta tehdään myös tallenne. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

Ilmoittautumiset 30.4. mennessä, osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tapahtuma.