Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Euroopan tulevaisuus pöydällä

toukokuu 7, 2021 @ 10:00 am 11:00 am

EU:n tulevaisuutta käsittelevä konferenssi starttaa Eurooppa-päivänä 9. toukokuuta. Mistä tulevaisuuskonferenssissa on kyse ja mihin pohdinta EU:n uudistamistarpeista tähtää? Mitä kansalaiset haluavat Euroopan tulevaisuudelta ja miten kansa saa äänensä kuuluville? 

Aiheesta keskustelevat Euroopan parlamentin jäsenet Sirpa Pietikäinen (EPP, kok.) ja Nils Torvalds (Renew, r.), eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja, entinen meppi (2004-2014) Satu Hassi (vihr.) sekä pitkän linjan poliitikko, meppinä 2009-2019 toiminut Liisa Jaakonsaari (sd.). Keskusteluttajana Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela.

Mikä on Euroopan tulevaisuutta käsittelevä konferenssi?
Euroopan tulevaisuuskonferenssi on ainutlaatuinen ja ajankohtainen tilaisuus keskustella Euroopan haasteista ja tavoitteista. Mistä tahansa olet kotoisin ja mitä teetkin, konferenssi tarjoaa tilaisuuden pohtia, millaista tulevaisuutta haluat Euroopan unionille.

Euroopan parlamentti, neuvosto ja Euroopan komissio ovat sitoutuneet kuuntelemaan eurooppalaisia ja noudattamaan annettuja suosituksia toimivaltansa puitteissa.

Konferenssin on kevääseen 2022 mennessä määrä esittää johtopäätöksensä ja antaa ohjeita Euroopan tulevaisuutta varten.

Lisätietoja Euroopan tulevaisuuskonferenssista.

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto

Verkkotapahtuma